Ini adalah antara gelanggang latihan di bawah pentadbiran kami dan kepada yang berminat boleh hubungi: 014-9933SSG (774)Setakat ini akan mengendalikan 3 gelanggang tetap iaitu di Bandar Pusat Puchong, Kota Damansara & Bandar Saujana Putra. Selebihnya latihan diadakan di sekolah dan di dewan awam yang disewa khas bagi kelas silat. Kepada yang berminat untuk membuka kelas latihan di kawasan mereka, boleh terus berhubung dengan nombor di atas.MAJLIS PERBANDARAN SUBANG JAYA (MPSJ)Puchong
- Pusat KSSG - (Isnin - 9.00 malam) Cikgu Hazil
- Pusat KSSG - (Khamis - 9.00 malam) Cikgu Shams
- Pusat KSSG - (Sabtu - 9.00 malam) Team Demo
- Masjid As Salam - (Rabu - 9.00 malam)
- Bandar Bukit Puchong - (Ahad - 9.00 pagi)
- Taman Puchong Perdana - (Sabtu - 5.00 petang)
- Taman Puchong Permai - (Selasa - 9.00 malam)
- Taman Perindustrian Puchong - (Sabtu - 9.00 malam)
- Taman Perindustrian Puchong - (Ahad - 9.00 pagi)
- S.K Puchong Indah
Subang Jaya
- Taman Putra Heights - (Ahad - 5.00 petang)
- SMK USJ 8 - (Khamis - 9.30 pagi & 3.00 petang)
- USJ 5
- Dewan MPSJ Seksyen 15
MAJLIS PERBANDARAN SEPANG (MPSp)
Sepang
- Taman Putra Perdana - (Ahad - 2.00 petang)
Putrajaya
- Dewan Serbaguna Kejiranan Presinct 9, Putrajaya (Sabtu - 9.00 pagi)
- SMK Presinct 9A, Putrajaya
MAJLIS BANDARAYA PETALING JAYA (MBPJ)
Damansara
- Gelanggang Tetap Kota Damansara - (Jumaat & Sabtu - 9.00 malam)
MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM (MBSA)
Shah Alam
- Taman Bukit Subang - (Ahad - 5.00 petang)
- Seksyen 16 - (Jumaat - 9.00 malam)
- Seksyen 27
- Seksyen 8 (Selasa - 9.00 malam)
- Seksyen 17
- SMK Alam Megah - (Rabu - 2.30 petang)
MAJLIS PERBANDARAN KUALA LANGAT
Jenjarom
- Dewan Rumah Pangsa Impian, Bandar Saujana Putra (Sabtu - 5.00 petang)



24 komen
Cayalah cikgu sham dan rerakan semua
Terima kasih buat semua sokongan dan galakan yang diberikan. Usaha ini adalah berdasarkan amanah Gayong yang kami terima daripada guru-guru kami dan pelbagai pihak.
Dalam masa yang sama, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk meluaskan ilmu silat sebagai org Melayu Muslim yang jelas memberikan kesan baik kepad agenerasi Islam masa kini.
Kami dah buat. Anda?
salam,sy berminat n join silat gayong nie kt area shah alam....jikalau sy nk hadir clas ari jummat mlm kt seksyen 16,so tempat dier kat mane?dan bayaran yg dikenakan bagaimana pula?
sila hadir ke latihan dan apa jua pembayaran dan prosedur, sila berhubung dengan gurulatih bertugas.
salam, sy na tanye latihan kat puchong perdana tu kat new?
pukul 5 setiap hary sabtu..dgrnye kat bali masyarakat tpi sy pegy ta de pown.. ta tao la kat ne
Silyloo: Seksyen 16 dekat rumah flat tepi jalan besar skesyn 16 dan jalan ke gerai makan Seksyen 16
Adeq: Latihan di Puchong Perdana dibuat di masjid As Salam setiap Rabu, 9.00 malam. Akan datang kami akan buat 2 kali sebulan sebab ahli dah terlalu ramai.
Untuk latihan di Dewan Pchong Perdana kami khaskan untuk stamina untuk silat, Olahraga dan seni serta team demo sahaja. Hanya ahli terpilih. latihan khas tersebut dihentikan sementara tetapi latihan team demo masih di buat di Bandar Pusat puchong.
Assalamualaikum. Saya ingin bertanya. Gelanggang gayong di precint 9 putrajaya dibawah seliaan siapa? boleh saya hubungi beliau sebab saya ingin tanyakan hal-hal berkaitan latihan.
Hal berkaitan latihan boleh hubungi nombor di atas (014-9933774).
Assalamualaikum. Terima kasih.
Yang call tadi eh. Harap maklum mengenainya. InsyAllah, kelas akan dibuat nanti. Sedang urusan masalah gurulatih dan masalah promosi yang bakal dibuat dengan PPJ
Salam..try call number di atas..tp xde dalam perkhidmatan.
any other number?
Tak mungkin salah dail kot. Cuba lagi. Nombor tu ok je.. mungkin takde line kot masa tu
Salam,
Saya tinggal di kawasan ampang/keramat.ingin mencari gelanggang gayong berdekatan.terima kasih.
asslm, boleh saye tye gelanggang kat usj5 hari apa yer? n pukul bper? thx
salam..sy tinggal di bandar bukit mahkota..ada tak gelanggang gayong berdekatan disana dan dgn siapa bole sy hubungi?
USJ 5 masih belum dijalankan atas alasan tempat tiada untuk melaksanakan kelas silat. Kalau ada, sila berikan cadangan, pihak kami akan followup.
Di bukit Mahkota Bangi boleh rujuk kepada CIkgu Azlisham http://www.facebook.com/profile.php?id=1322541677#!/profile.php?id=1322541677&v=wall
terima kasih utk info di bukit mahkota tu
Salam, saya dah tua umur dah 33, tinggal dekat sub air port, teringin nak belajar silat buleh ka? tak der background apa pun seni pertahan diri ni. memang kosong amacam buleh belajar ker... kat mana yg paling hampir utk pi belajar? berapa bayaran nye, bila kelasnya? TQ
UNtuk Dewasa, kita galakkan latihan di Puchong. Isnin dan Khamis. Sila call nombor telefon di atas. Atau emailkan kami untuk lokasi
Salam. Sy pelajar uitm shah alam. Bminat nak blaja silat gayong. Nak tau gelanggang silat paling dekat kat area ni. Kat mane?
Boleh ke Seksyen 8 Setiap Selasa Malam pkl 9.00 malam. Mungkin lewat sedikit kerana latihan selepas isyak.
Call: 014-9933774
salam. sy pelajar poli jb...
d0k kt taman rinting,masai...
leh sy taw gelangang silat yang paling dekat kt mane???
c0z sy nak j0in silat gayong nie...
n0 :017-7369067
di Poli rasanya ada Seni Gayong. boleh join di sana.
Post a Comment